Prognoza meteo pentru vineri, 28 octombrie.

Vremea pe 28 septembrie va fi caldă, după o săptămână friguroasă. Prognoza meteo anunţă însă că temperaturile cresc doar pentru o zi, iar în weekend va fi iarăşi frig. 

NOAPTEA DE JOI SPRE VINERI

Vremea va fi răcoroasă, dar temperaturile sunt în creştere. Local se va produce brumă, în centru şi sudul ţării. Temperaturile vor porni de la -5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 12 – 13 grade pe litoral.

Vineri, 28 septembrie

Vremea va fi frumoasă, iar temperaturile cresc până la valorile normale ale perioadei. Doar dimineaţă va fi mai rece mai ales în zonele joase din centru şi sud, unde a dat brumă. Cerul va fi în general senin în cursul zilei şi parţial noros seara, când apar şi condiţii de ploaie, dar foarte reduse.

Vântul va suflat slab şi moderat, iar temperaturile maxime vor fi între 17 – 25  de grade, în timp ce minimele vor fi între 5 – 14 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor atinge chiar 0 grade Celsius. Specialiştii avertizează însă că încălzirea e doar o excepţie.

Dupa ce am traversat cea mai friguroasa dimineaţă din acest sezon, până în acest moment, vremea ne dă semne de uşoară încălzire, dar nu pentru mult timp. Pe parcusul zilei de Vineri ne vom bucura de soare şi temperaturi în creştere peste tot în tară, vor fi maxime care vor atinge valori de 24…25 de grade în Moldova şi în Muntenia. De încălzire putem vorbi chiar şi pentru zonele depresionare din estul Transilvaniei, de la -5 grade prognozate în dimineata zilei de 28 septembrie, mercurul in termometre poate ajunge la amiază şi la 19 grade. Din nefericire, vremea nu ţine pasul cu weekendul, asa ca pe parcursul zilei de sâmbătă temperaturile încep să scadă în Moldova, Maramureş, Crişana, în cea mai mare parte a Banatului şi a Transilvaniei şi un nou front atmosferic va lasa în urma sa ploi  pe arii extinse în nord, centru şi în est, iar seara şi noaptea şi în regiunile sudice. În zona montanã, la peste 1800 m altitudine, vor fi fenomene asociate sezonului de iarnă, lapoviţă, ninsori şi vânt.  Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în nordul ţãrii şi 23 de grade în extremitatea de sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 2…4 grade în nord, nord-vest şi centru şi 12…14 grade pe litoral. (OSCAR STANCIU, expert meteo Observator)

La munte

Vineri, la înălţime, vremea va fi rece, iar temporar, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ploua. ANM transmite că vor fi condiţii de lapoviţă sau chiar ninsoare pe crestele montane. Vântul va sufla slab, dar va avea intensificări la mare altitudine.

La mare

Pe litoral se încălzeşte vremea vineri. Cerul va fi variabil, mai mult senin în timpul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Spre seară, apar condiţii de ploaie slabă. Temperaturile zilei vor fi între 18 – 20 de grade, iar minimele între 18 – 20 de grade. Valorile apei mării sunt cuprinse între 16 – 18 grade.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *