Prognoza meteo pentru vineri, 7 decembrie; vreme rece.

Vremea pe 7 decembrie va fi rece în cea mai mare parte a României. În jumătatea nordică vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare şi va fi risc de polei.

Noaptea de joi spre vineri

Vremea va fi rece pentru această dată, local geroasă în centrul şi în nord-estul ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până în jur de -17 grade.

Vineri, 7 decembrie

Vineri, vremea se va menţine rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales centru, sud şi est. Cerul va prezenta înnorări şi se vor semnala precipitaţii slabe, ziua predominant sub formă de ninsoare, pe arii restrânse în regiunile nordice, iar noaptea vor fi ploi în Banat, Crişana şi nordul Moldovei, precipitaţii mixte în Maramureş, local în Transilvania şi în zonele de munte. Pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, precum şi la munte va fi gheţuş sau polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime, mai ridicate față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade. În zonele joase din sud şi sud-est mai ales dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferica va scădea la regim de presiune joasă – în regiunile intracarpatice, chiar accentuat.

La munte

Vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineaţa, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în rest. Cerul va prezenta înnorări şi se vor semnala precipitaţii, sub formă de ninsoare ziua în nordul Carpaţilor Orientali şi mixte pe parcursul nopţii şi în restul masivelor. Pe spaţii mici îndeosebi în a doua parte a intervalului va fi gheţuş sau polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

sursa: observator.tv

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.