Prognoza meteo; vremea de Sfânta Maria 2018.

Bugetarii se pregătesc pentru cea mai mare minivacanță din acest an, de Sfânta Maria, curpinsă între 15 și 19 august.

Vremea de Sfânta Maria 2018  se anunță frumoasă pentru acest interval, atât la mare, cât și în zonele montane. Astfel, pe litoralul Mării Negre, vremea va fi predominant însorită, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 30 de grade, iar apa mării va atinge 26 de grade.

Pentru cei care preferă muntele, vremea va fi perfectă, nefiind prognozate precipitații importante cantitativ.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade, iar maximele vor fi cuprinse între 31 și 33 de grade, la umbră.

Ploile își vor face totuși apariția, dar pe arii restrânse, iar în minivacanța de Sfanta Maria vremea va fi excelentă pentru a merge atât la mare, cât şi la munte.

Vremea pe 15 august

Vremea va fi în general frumosă toată săptămâna, dar călduroasă la amiază în mare parte din ţară. Temperaturile maxime se vor situa între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 20 de grade Celsius.

Miercuri, 15 august, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona de munte, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Potrivit ANM, tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 17 – 19 august 2018, vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării.

Vremea pe litoral

În Dobrogea, Constanța și pe litoral, vremea va fi călduroasă în prima zi a prognozei, dar şi în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 – 31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă se va înregistra între 7 şi 12 august, când media temperaturilor diurne va fi de 28 – 29 de grade.

Minimele înregistrate noaptea în Constanta vor scădea uşor şi treptat, de la 20 – 21 de grade, la începutul intervalului, spre 17 – 19 grade, între 9 şi 14 august, pentru ca ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni, să crească din nou spre 21 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe data de 6 august, iar în celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusă,, anunță prognoza meteo.

Vremea la munte

La munte, temperaturile nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 şi 13 grade. Pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte și cu totul izolat în rest, vor fi averse și descărcări electrice.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.