Prognoza meteo; vremea în următoarele două zile

În următoarele două zile, vremea va continua să fie în general închisă, cu precipitaţii slabe, dar numai pe arii restrânse, predominant sub formă de ninsoare, în centrul şi în sudul ţării, anunţă ANM . 

Vântul va prezenta unele intensificări în nordul Moldovei, Carpaţii de Curbură şi Delta Dunării. Temperaturile maxime, vor fi în jurul celor specifice perioadei în sud şi în sud-est şi uşor mai scăzute în celelalte zone, se vor încadra între -3 şi 5 grade. Pe spaţii mici, vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, în nord-vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi mai mult acoperit și va ninge slab, spre seară. În rest, înnorările vor fi temporare și doar izolat și trecător, va fulgui. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade la Miercurea Ciuc și 3 grade frecvent in sudul tarii, izolat poate si 4 grade. Pe spații mici, vor fi condiții de ceață, asociată și cu depunere de chiciură.***

În Bucureşti, vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, la această dată. -4…-2 grade dimineata si 2-3 grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros și trecător, vor mai fi posibile fulguieli. Dimineața, vor fi condiții de ceață.** Joi în vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros și vor cădea precipitații sub formă de ninsoare, dar în Banat, trecător poate fi si lapoviță sau chiar ploaie, favorizând izolat depuneri de polei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare.

Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade in depresiuni și 4 grade la Drobeta Turnu Severin.*** În Bucureşti, vremea va fi rece, mai ales dimineata. -6…-4 grade la prima ora si 2-3 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat

În regiunile intracarpatice, vreme în general inchisă cu precipitatii predominant sub forma de ninsoare in Transilvania si ninsoare la munte. Maximele putin sub cele normale la aceasta data: 2 grade la Timisoara, 0 la Oradea, Baia Mare si Cluj, 2 la Sibiu si -2 la Miercurea Ciuc.

În sud, vreme fără soare si pe arii restrinse cu precipitatii slabe, predominant sub formă de ninsoare. La amiaza, valori termice apropiate de normal pentru această data: 4 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova si la Giurgiu, 3 la Pitesti si Calarasi si 2 la Buzau.

În Dobrogea, vreme predominant inchisa, cu vint in Delta Dunarii si cu maxime in apropierea celor normale: 2 grade la Tulcea si 3 la Constanta.

În Moldova, cer temporar noros, probabilitate de precipitatii, mica, vint in nordul regiunii si maxime putin sub mediile climatologice: -1 grad la Suceava, 1 grad in Bacau si Iasi, 2 grade la Galati.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *