Prognoza meteo; vremea în următoarele zile

Marţi, vremea va fi rece, mai ales dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade. În regiunile intracarpatice și la munte vor fi înnorări si local și temporar va mai ninge. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații slabe, predominant ninsori pe spații mici în Moldova și mixte, razlet, în celelalte zone. Vântul va avea unele intensificări în sud-vest, în nord-est și pe litoral, precum și la munte, cu viteze mai mari pe creste, unde temporar va spulbera zăpada. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

Miercuri, valorile termice, în creștere ușoară față de marţi, vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad la Miercurea Ciuc și 9 grade la Giurgiu.
Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice și va avea înnorări temporare în rest. Vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și mixte, pe spații restrânse, în Maramureș, Crișana, Transilvania și Moldova, unde dimineata se poate forma polei.

Vântul va avea intensificări pe crestele montane înalte, unde va spulbera zăpada, dar local și temporar și în regiunile sudice și sud-estice. Dimineaţa, în zonele joase izolat se va semnala ceață.

În Capitală, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Dimineaţa, rece, cu o temperatură de -4…-2 grade şi la amiază, în jur de 7 grade.

Joi, în nordul, nord-estul și centrul țării, precum și la munte, vor mai fi înnorări, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, fulguieli și burniță, care vor favoriza producerea de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și, pe arii restrânse, vor fi condiții de ceață, îndeosebi în orele dimineții. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, cu viteze mai mari în cele din grupele nordice, spulberând și viscolind zăpada. Temperaturile maxime, mai ridicate decit miercuri, se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 12 grade în sud-vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. 0…2 grade si condiții de ceață, dimineata si 8-9 la amiaza.

În regiunile intracarpatice, vreme rece şi închisă şi local ninsori. La munte ninsoarea este însoţită de vânt cu viteze mai mari pe crest unde va spulbera zăpada. Maximele sunt în jur de 0…-1 grad în depresiunile intramontane şi pozitive în rest dar modeste: 4 grade la Timişoara, 3 la Oradea, 2 la Baia Mare şi Cluj şi 3 la Sibiu.

În sud, puţin mai cald şi în plus condiţii de soare pe parcursul zilei. La amiază, vor fi 6 grade la Drobeta şi Craiova, 8 la Giurgiu, 6 la Calarasi, Ploieşti şi Buzău.

În Dobrogea, şi soare dar şi înnorări şi trecător fulguieli sau burniţă. Vânt cu intensificări pe litoral. La amiază, 6 grade la Tulcea şi 5 la Constanţa.

În Moldova, vreme rece cu maxime de la 2 grade la Suceava , 4 în Bacau şi Iaşi şi până la 6 grade la Focsani.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.