Prognoza meteo. Vremea în următoarele zile; temperaturi în scădere puternică.

Sâmbătă

Valorile termice, în scădere semnificativă faţa de intervalul anterior în special în regiunile extracarpatice, vor caracteriza la nivelul întregii ţari o vreme răcoroasă, iar în nord şi nord-est chiar rece pentru această dată din an. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi ploi locale, sâmbătă, în jumătatea de nord-est a teritoriului şi în zonele montane şi doar pe arii restrânse; izolat se vor mai cumula cantitaţi de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale cu viteze mai mari la munte, în est şi în sud-est, dar şi în extremitatea sud-vestică. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei.

Vremea la munte

La munte, valorile termice vor fi în scădere accentuată faţa de ieri, caracterizând o vreme răcoroasă, chiar rece mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil cu înnorari temporare ziua când local, îndeosebi în Carpaţii Orientali şi Meridionali va ploua; izolat se vor cumula cantitaţi de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales ziua.

Vremea la mare

Și la mare, vremea se va răci accentuat, devenind răcoroasă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 23 de grade, iar temperatura apei marii va fi cuprinsă între 23 şi 26 de grade. Cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va degajă. Local, ziua, vor mai fi averse şi posibil, descarcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, cu rafale de 55 – 65 km/h.

Duminică

Valorile termice vor marca o creștere ușoară față de sâmbătă, însă vremea va fi tot răcoroasă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 26 de grade la Giurgiu, Călărași, Brăila, Galați și Tulcea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi de scurtă durată, local la munte și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Luni

Temperaturile vor continuă să crească ușor și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, dar în orele dimineții va fi răcoare în majoritatea zonelor, cu precădere în nord și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade la Miercurea Ciuc și 28 de grade la Giurgiu, Călărași, Slobozia și Brăila. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local averse însoțite de descărcări electrice, în special la munte. Vântul va sufla slab și moderat.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *