Prognoza meteo; vremea în weekend

Sâmbătă

Vremea va fi în general instabilă cu averse, descărcări electrice,intensificări scurte ale vântului și căderi de grindină în majoritatea regiunilor. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Moldova și la munte, 35…40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade la Miercurea Ciuc și 31 de grade la Giurgiu și Călăraşi.

În Capitală, vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade.

Duminică, vremea rămâne în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie în majoritatea regiunilor, în special după-amiază. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime, în mare parte din țară apropiate de cele climatologic specifice perioadei, se vor încadra, între 25 și 30 de grade, mai coborâte spre 22 de grade în depresiunile intramontane.

În Bucureşti vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi după-amiază. Dimineața, 17-19 grade și temperatura maximă 29…30 de grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme instabilă, cu averse ce pot fi și torențiale, descărcări electrice, izolat vijelii și grindină. 25 de grade maximă termică la Timișoara, Arad, Oradea, Baia Mare, 24 la Cluj, 27 la Sibiu și Miercurea Ciuc.

În sud, fenomenele de instabilitate vor fi prezente în Oltenia și vestul Munteniei și doar pe arii restrinse în estul Munteniei. Izolat pot fi cantități de apă mai însemnate, vijelii și grindină.26 de grade maximă termică la Drobeta, 29 la Rm Vîlcea, 27 la Craiova, 32 la Giurgiu și Ploiești și 33 la Călărași.

În Dobrogea, cer variabil și cald cu maxime de 32 de grade la Tulcea și 27 la Constanța.

În Moldova de sud și centrală vremea va fi în general frumoasă dar în nordul regiunii, instabilă, cu averse, descărcări electrice, izolat vijelii și grindină. Maximele termice vor fi de 25 de grade la Suceava și între 30 și 32 de grade de la Iași spre sud pînă la Galați.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *