Prognoza meteo; vremea în weekend

Sâmbătă

Valorile termice vor fi mai ridicate decât vineri, astfel încât în cea mai mare parte a țării, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 8 grade in depresiuni și 18 grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, local în jumătatea vestică a teritoriului și izolat în rest. La munte, la peste 1500 m, trecător mai pot fi precipitații și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiții de ceață, dimineața, în zonele joase de relief, în special din sud și sud-est.

În Capitală, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată. 2-4 grade dimineata si 16-17 grade la amiaza. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Duminică

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, cu cele mai mari valori in sud. În regiunile intracarpatice și la munte, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar pe crestele montane vor fi posibile și precipitații sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări trecătoare. Dimineața, cu precădere în zonele joase din sudul și estul țării, local va fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. 3-4 grade dimineata si 17-18 grade la amiaza. Cerul va avea înnorări temporare.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă si caldă. Maximele, peste cele normale pentru această dată cu 4-5 grade: 14 grade la Timisoara, 11 la Oradea, 10 la Baia Mare, 11 la Cluj, 13 la Alba Iulia si 6-7 grade in depresiunile din estul Transilvaniei.

În sud, vreme caldă şi în general frumoasă. În estul Munteniei, cu totul izolat plouă slab si trecător. Maxime, mari pentru această dată, în general între 13 şi 15 grade.

În Dobrogea, cer temporar noros şi izolat şi trecător ploi slabe. Dar cald, în jur de 12 grade la Tulcea şi Constanţa.

Cald şi în Moldova. La amiază: 10 grade la Suceava, 12 la Iasi si Bacau, 14 la Focsani. Va fi soare dar unele înnorări şi chiar ploi slabe trecătoare.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *