Progres semnificativ in constructia autostrazii Lugoj–Deva

Gradul de realizare înregistrat de lotul 4 al autostrăzii Lugoj–Deva l-a depăşit, în premieră, pe cel de pe lotul 3. Situaţia se explică atât prin eforturile depuse de constructorul acestui tronson, cât şi prin scăderea ritmului de pe cel de-al doilea, pe fondul disputelor dintre constructorul spaniol şi CNAIR, respectiv Ministerul Transporturilor.

Societatea care realizează lotul 4 din autostrada Lugoj–Deva a reuşit într-o singură lună să obţină un plus de şapte procente în construcţia acestui tronson.

Datele Companiei de Drumuri arată pentru acest lot un grad de realizare de 83%, faţă de 75,7%, cât era acum o lună. În comparaţie, lotul 3 s-a oprit al 82%, ceea ce prezintă o premieră, acesta fiind depăşit de lotul 4, din punct de vedere al progresului.

Totuşi, datele oficiale arată că şi aici s-a lucrat, în ciuda acuzaţiilor permanente ale oficialilor de la CNAIR şi a ministrului Transporturilor, Lucian Şova. Astfel, în ultimele 30 de zile, aici, gradul de realizare a depăşit două procente, de la 79,8% la 82%.

Lungimea totală a lotului 3 este de 22,139 km. Contractul de execuție a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei. Finalizarea acestui lot ar fi trebuit să aibă loc în mai 2016.

Lotul 4 a fost licitat pentru 419 milioane de lei, în noiembrie 2013. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în mai 2016. Lungimea tronsonului este puțin peste 22 de kilometri și face legătura între nodul de la Ilia și cel de la Șoimuș, acolo unde începe autostrada Deva–Orăștie.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.