Proiect de 2,5 milioane de euro pentru asfaltarea străzilor din Păru şi Țipari

Reprezentanţii administraţiei locale din comuna Coşteiu au fost prezenţi la mijlocul săp­tă­mâ­nii trecute la Bucureşti, pen­tru a depune la Ministerul Dezvoltării mai multe proiecte de infrastructură, care vor fi finanţate prin Programul Na­ţio­nal de Dezvoltare Locală.

Unul dintre ele vizează ex­tin­derea reţelei de canalizare în centrul de comună şi echiparea celor două staţii de pompare.

”Este vorba de extinderea ca­na­lizării în Sâlha, pe o porţiune de doi kilometri şi dotarea cu echipament a celor două staţii de pompare care deservesc sa­te­le Păru, Ţipari şi Coşteiu. Va­loarea proiectului este de trei milioane de lei”, ne-a spus primarul Petre Carebia.

Un alt proiect este legat de mo­der­ni­za­rea străzilor din Ţipari şi Păru, pe o lungime de 11, 5 ki­lometri, investiţie care se va ridica la 6,8 milioane lei. Edilii mai au pregătite şi alte proiecte care vor fi depuse prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Acestea vizează rea­bi­li­tarea reţelelor de apă în Coş­teiu (valoarea este de un milion de euro) şi construirea unui drum agricol asfaltat de la Păru până la Valea Lungă, pe o distanţă de 13 kilometri. Şefii administraţiei locale pregătesc şi documentaţia pentru ex­tin­derea căminului cultural din cen­trul de comună, unde vor fi realizate mai multe birouri şi va fi mărită sala de eve­ni­men­te.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *