Proiect de 65 de milioane de euro pentru o pârtie de schi, aproape de Lugoj

Încă de anul trecut se vorbește de construirea primei pârtii de schi din județul Timiș. Aceasta ar urma sa fie amplasată pe versantul nordic al vârfului Padeș din Munții Poiana Rusca și va avea o lungime de 4,6 km, pe teritoriul comunei timișene Nadrag.

Realizarea proiectului ar transforma localitatea într-o adevarată stațiune de iarnă; cu telescaun, spații de cazare, restaurante etc.  Primarul comunei Nădrag, Liviu Muntean s-a adresat Prefecturii Timiș și Consiliului Județean Timiș în vederea obținerii sprijinului necesar pentru realizarea acestui proiect.

,, Deocamdată am depus documentația la Prefectura Timiș și la Consiliul Județean, pentru ca proiectul să fie trecut pe interes județean. Investiția trebuie susținută cu fonduri europene, pentru că noi suntem o primărie mică și 65 de milioane de euro, cât necesită acest proiect, este peste puterile noastre financiare. Am consultat specialistul care ne ajută la întocmirea PUG cu care ne-am si deplasat pe teren, pe golul alpin din vârful Pades (1384 metri). E vorba de o suprafața de aproximativ 95 ha care se află în proprietatea comunei Nădrag. Ar trebui să mai luăm 40 hectare de la Direcția Silvică. Proiectul se compune din 4 etape și pârtia ar avea o lungime de 4,6 km și ar deveni una dintre cele mai lungi pârtii din țară. Situată pe partea nordică a golului alpin, ea va fi dotată cu telescaun, tunuri de zăpadă, bazin de colectare a apei pentru alimentarea cu apă a tunurilor și va avea toate cele necesare bunei funcționări”, a menționat Liviu Muntean.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *