Proiect european pentru C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca”

Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj derulează în perioada 3 septembrie 2018 – 2 octombrie 2019 programul Erasmus +, KA 1 care cuprinde proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare sub titulatura ”Fiecare elev contează pentru noi!”.

În cadrul acestui proiect vor avea loc două cursuri de mobilitate, primul dintre ele, ”Competențele cheie pentru incluziunea socio-culturală și educațională a grupurilor dezavantajate”, se va desfășura în Spania, la Barcelona, între 12-21 noiembrie.

Al doilea curs, ”Educarea copiilor cu nevoi educaționale speciale: strategii eficiente și un mediu de învățare productiv. Abilități de educare și învățare specifice secolului 21”, se va desfășura la Roma, în Italia, în perioada 11-17 martie 2019.

La fiecare din cele două cursuri de formare,  vor participa câte 6 cadre didactice, respectiv profesori de psihopedagogie specială, profesori psihopedagogi, profesori-educatori, profesori-itineranți, atât cu experiență îndelungată în educarea elevilor cu nevoi speciale cât și cadre didactice debutante.

Prin participarea la cele două cursuri de mobilitate , cele 12 cadre didactice de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” vor comunica și interacționa cu reprezentanți ai altor școli din Europa, vor schimba idei de bune practici întâlnite în învățământul special, precum despre metodele didactice utilizate în procesul instructiv-educativ al elevilor cu nevoi speciale.  Participanții vor obține Certificate de mobilitate Europass, foarte importante în dezvoltarea lor profesională viitoare cât și în carieră sau obținerea unui loc de muncă într-o școală europeană.

Impactul proiectului va fi atât la nivelul unității de învățământ lugojene, prin creșterea rezultatelor școlare ale elevilor, posibilitatea acestora de a ocupa un loc de muncă după finalizarea studiilor, și creșterea calității procesului instructiv-educativ și a mediului educațional oferit, dar și la nivel județean, ca urmare a diseminării informațiilor din cadrul cursurilor cadrelor didactice din Școlile Speciale Recaș și Timișoara, precum și la nivel național și internațional.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *