Proiect finanţat de U.E. cu 5,5 milioane de euro; termen limită pentru începerea lucrărilor.

Primăria Lugoj trebuie să finalizeze până în luna august proiectele tehnice şi licitaţia pentru cele 12 lucrări programate să se deruleze în proiectul pentru care a câştigat finanţarea europeană de 5,5 milioane de euro, anul trecut.

Primarul Francisc Boldea spune că este obligatoriu ca execuţia lucrărilor să înceapă în acest an. “Avem o strategie pe care o punem în aplicare. Am prins sume în proiectul de buget din acest an, astfel încât până la 10 august să fie terminate proiectarea pentru cele 12 proiecte, pentru cele trei cartiere defavorizate, Mondial-Bocşei, Caştelă şi Măguri”, a declarat primarul Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.ro.

Concret este vorba de investiţii în infrastructura celor trei zone, una din cele mai importante fiind constructia de locuinţe sociale în Mondial -Bocşei, pentru acest obiectiv find alocaţi 1,5 milioane de euro. Tot în aceiaşi zonă vor fi construite trotuare şi zone pietonale, cartierul fiind lipsit de aceste facilităţi.

Restul banilor vor mai fi alocaţi pentru terenuri de sport, reabilitarea unităţilor de învăţământ, finalizarea clădirii ridicată pentru înfiinţarea unei grădiniţe în Balta Lată şi transformarea ei într-un centru social, modernizarea instalaţiiilor electrice publice şi introducerea reţelelor de apă şi canalizare în cele trei zone vizate. Derularea proiectului se întinde pe cinci ani de zile.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.