Proiect pentru reamenajarea celei mai importante zone de agrement din Lugoj

În urma unui articol publicat in presa locala on-line (Lugojeanul.ro), cu privire la situația jalnică în care a ajuns fosta zonă de agrement ”La Plopi”, Direcția Apelor Române Banat s-a mobilizat în reabilitarea zonei.

,,Am solicitat Ocolului Silvic Lugoj marcarea arborilor care trebuie tăiați din zona respectivă. După obținerea acestor aprobări, împreună cu primăria vom stabili ce vom face cu acest lemn de foc. Probabil va fi donat școlilor, grădinițelor sau persoanelor nevoiașe. Referitor la reamenajarea locației ca zonă de agrement, vă informaz că există o inițiativă în acest sens. Lugojeanul Fedor Mașnița va solicita închirierea acestui loc în vederea amenajării pe malul Timișului a unei zone de agreement, investiție care s-ar realiza din fonduri europene. Din punctul nostru de vedere acest lucru este posibil doar după ce vor fi parcurse toate etapele legale, adică obținerea aprobărilor necesare. După aprobarea proiectului, în mod sigur va urma și o licitație. Consider că aceast proiect este binevenit și de bun augur pentru lugojeni”,  spune Titu Bojin, şeful Direcţiei Apelor Române Banat

Consilierul PMP, Fedor Mașnița a depus deja la Consiliul Local Lugoj un proiect în vederea reamenajării locației “Plopi” pentru organizarea evenimentelor în aer liber.

“O componentă importantă a dezvoltării unui oraș este turismul și tocmai de aceea acestui segment important, reprezentat de organizarea de evenimente, membrii Partidului Mișcarea Populară îi acordă o deosebită atenție. Municipiul Lugoj este un oraș încărcat de istorie, pe care trebuie să o prețuim, un oraș special cu multă personalitate.

Astfel, organizarea evenimentelor în zona centrală a municipiului Lugoj (centrul istoric) transformă, de multă vreme, imaginea orașului într-un veritabil bâlci. Numeroasele sesizări ale cetățenilor deranjați de organizarea acestor evenimente ne obligă să luăm atitudine.

Administraţia publică în municipiul Lugoj este organizată şi funcţionează în temeiul principiilor autonomiei locale, descentralizării serviciilor publice, eligibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale, legalităţii şi al consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit.

Prin autonomie locală se înţelege dreptul şi capacitatea efectivă a autorităţilor administraţiei publice locale de a soluţiona şi de a gestiona, în numele şi în interesul colectivităţilor locale pe care le reprezintă, treburile publice, în condiţiile legii. Acest drept se exercită de consiliul local şi primar, autorităţi ale administraţiei publice locale alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

Autonomia locală conferă autorităţilor administraţiei publice locale dreptul ca, în limitele legii, să aibă iniţiative în toate domeniile, cu excepţia celor care sunt date în mod expres în competenţa altor autorităţi publice.

Susținem astfel, proiectul de hotărâre privind stabilirea locației pentru organizarea în municipiul Lugoj a evenimentelor în aer liber, astfel încât noua locație nu mai afectează atât cetățenii municipiului Lugoj cât și imaginea municipiului.

Temeiul legal îl reprezintă:

O.G. nr.21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale

H.G. nr. 435/2010 privind regimul de introducere pe piaţă şi de exploatare a echipamentelor pentru agreement

Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, arată consilierul în proiectul de reabilitarea zonei.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.