Protest fără precedent; judecătorii și procurorii ies în stradă!

Neputincioși și furioși din cauza modificărilor aduse legislației penale, magistrați din mai multe județe ale țării amenință că astăzi vor protesta în stradă. Judecători laolaltă cu procurori, îmbrăcați în robe, vor ieși în fața instanțelor și a parchetelor. Lor li se vor alătura și polițiști. 

“Dacă modificările preconizate vor intra în vigoare, organele legii vor fi lipsite de instrumentele pentru identificarea şi pedepsirea infractorilor. Nu ştim de ce parlamentarii trebuie să fraternizeze cu infractorii. Lupta aceasta împotriva anticorupţiei va duce la afectarea dosarelor obişnuite, cele cu tâlhari, hoţi, violatori, unde nu vor mai putea fi folosite anumite probe”, a declarat Cristi Danileţ.

Potrivit fostului judecător de la CSM, în cursul zilei de azi toţi magistraţii vor protesta în localităţile reşedinţă de judeţ,, cel mai mare protest fiind organizat în Capitală, unde delegaţiile din toată ţara se întâlnesc la Curtea de Apel.

“Este halucinant cum parlamentarii îşi închipuie că pot controla dosarele magistraţilor retezând din instrumentele cu care aceşti trebuie să opereze. Cei mai buni specialişti pe legile justiţiei sunt magistraţii, noi lucrăm de 15 ani cu legile astea. Atâta vreme cât toţi magistraţii au un punct de vedere negativ, dacă justiţia pică, rămâne o singură putere totalitară, cea a Parlamentului. Tirania majorităţii nu are de-a face cu democraţia”, a explicat Danileţ

Judecătorul spune că modificările la legile penale sunt făcute cu un “amatorism cras”, sunt modificările care nu au justificare.

“Când toată țara și se opune, când ai Comisia Europeana, când ai 4 mii de magistrați care votează împotriva legilor, cred că e nebunie să le votezi și să le publici în Monitorul Oficial”, a mai spus Danileț.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *