Protest in centrul Timisoarei; aproape 2000 de timișoreni au ieșit în stradă.

Timișorenii au ieșit din nou în stradă, miercuri seară, pentru a protesta față de modificările aduse Codului de procedură penală și față de felul în care alianța PSD-ALDE conduce România. Oamenii cer democrație și spun „Stop joc, penalilor!”.

Protestul a început la ora 20, ora stabilită, cu intonarea Imnului României, când în Piața Victoriei erau peste 200 de persoane.

Organizatorii au pregătit un banner uriaș pe care au scris “Punctul 8 de la Timișoara Fără Comuniști Fără Penali” și “Stop massacrating laws of justice No Communists No Criminals No corrupts”, dar și alte pancarte. Mulți dintre manifestanți au venit pregătiți cu drapelul României, dar și cu steagul UE.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului Dăncilă și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Cer democrație și spun că nu vor să trăiască în „Koruptistan”, așa cum au numit România după modificarea Codului de procedură penală.

După ce au ascultat imnul, protestatarii au strigat “Libertate!” și “Timișoara, trezește-te!”, “România, trezește-te!”.

Manifestanții i-au huiduit pe Dragnea și pe Tăriceanu și au strigat cât au putut de tare, pe ritm de tobe “Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”

Cei aproape 2.000 de oameni adunați în Piața Victoriei au plecat într-un marș de protest spre Palatul Justiției. Au mers prin Piața Libertății și pe Vasile Alecsandri.

Au stat câteva minute bune în fața Tribunalului Timiș, unde au scandat fără oprire diverse mesaje la adresa coaliției aflate la guvernare: “ALDE și PSD, aceeași mizerie!”, “Afară, afară cu hoții din țară!”.

La un moment dat au aprins lanternele de la telefoane și au început să cânte “Ole ola, ole ola, apărăm justiția!”.

Au mers apoi mai departe în marș spre Piața Victoriei, unde au continuat protestul.

Protestul s-a încheiat fără incidente, cu Imnul Europei și cu Imnul României.

Protest in centrul Timisoarei: Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta!

Publicată de tion.ro pe Miercuri, 20 Iunie 2018

sursa: tion.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.