Protest la Ambulanta in Timisoara.

Zeci de angajați ai Serviciului de Ambulanță Timiș s-au adunat, joi dimineață, în curtea instituției, pentru a protesta. Salvatorii de vieți sunt nemulțumiți de condițiile de lucru.

Principala nemulțumire a angajaților de la Serviciul de Ambulanță Timiș este legată de faptul că sunt nevoiți să lucreze pe mașini care ar fi trebuit să fie scoase din uz, fiind și ambulanțe cu peste 500.000 kilometri la oră. Șoferii spun că multe dintre mașini sunt ruginite și pot ceda oricând, într-o misiune în județ. Pe traseu este trimisă și o ambulanță lovită în urma unui accident, care a fost reparată și nu a putut fi scoasă din uz, pentru că ar fi descompletat un echipaj.

Angajații Ambulanței se plâng și de sistemul de comunicații și povestesc că în timpul furtunii din 17 septembrie timp de 20 de minute mașinile n-au putut comunica cu nimeni din dispecerat deoarece au căzut sistemele de comunicații.

O altă nemulțumire a ambulanțierilor este legată de lipsa de personal, în anul 2017 fiind angajat doar un asistent debutant. De asemenea, angajații Ambulanței cer salarii care să nu sufere „ajustări” de la 1 ianuarie 2018.

Protestul s-a desfășurat în mai multe orașe din țară.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *