Protest la Timisoara: Revolutia continua! (VIDEO)

Zeci de protestatari s-au adunat din nou, marți seară, în Piața Operei din Timișoara. După ce magistrații au ieșit la un protest tăcut, luni, în fața sediului instanțelor din urbea de pe Bega, marți, timișorenii au ieșit în centrul orașului pentru a-și arăta dezacordul vizavi de Legile Justiției, respectiv modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Protestul a început la ora 19.30, în Piața Operei din Timișoara și s-a desfășurat sub titulatura „Revoluția continuă”.

Protestatarii au strigat: ”PSD, ciuma roșie!”, ”Parlament penal, marș la Tribunal!”, ”DNA să vină să vă ia!”și ”Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți!”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți”, ”Democrație, nu oligarhie!”. Oamenii au fluturat steagul României.

Protestatarii au transmis și mesaje de încurajare pentru cei care ies în stradă în București.

Posted by Timis online tion.ro on 19 Decembrie 2017

”Inițiativa Timișoara” și ”Timișoara Civică”, organizatorii protestului, spun care sunt completările pe care aleșii le aduc normelor în vigoare.

În urma modificărilor aduse Codului Penal, spun ei, „arestarea preventivă nu s-ar mai aplica pentru următoarele infracțiuni: spălarea banilor, evaziunea fiscală, infracțiuni de corupție, efectuarea de operațiuni ilegale cu precursori sau cu alte produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor, munițiilor, materialelor nucleare și al materiilor explozive, traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni săvârșite prin sisteme informatice sau mijloace de comunicare electronică”.

Mai mult, transmit organizatorii protestului de la Timișoara, în urma schimbărilor Codului Penal, mărturia mincinoasă va fi dezincriminată, iar suspecții și inculpații vor avea dreptul să fie de față când martorii vor fi audiați. Asta poate duce la intimidarea martorilor și la influențarea declarațiilor.

„Aceste modificari NU trebuie să fie aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Parlamentarii se bazează tocmai pe faptul că suntem în prag de sărbători și că nu vom ieși în stradă. Trebuie să le arătăm că nu renunțăm până când nu vor retrage aceste modificări!”, au transmis organizatorii acțiunii din urbea de pe Bega.

Posted by Timis online tion.ro on 19 Decembrie 2017

 

Posted by Timis online tion.ro on 19 Decembrie 2017

 

Posted by Timis online tion.ro on 19 Decembrie 2017

Protestul s-a încheiat, fără incidente, în fața Cantinei Studențești Politehnica.
Deocamdată nu s-a stabilit data unui nou protest.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.