Protest pe cod galben de ger in Piata Victoriei din Timisoara

Pe un ger năprasnic, peste 350 de timișoreni au ieșit din nou în stradă, duminică, pentru a-și arăta susținerea față de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce ministrul Justiției i-a cerut revocarea din funcție.

Oamenii și-au dat întâlnire în Piața Victoriei, zona zero a protestelor organizate până acum în capitala Banatului. Timișoara a intrat în acest sfârșit de săptămână sub cod galben de ger, cu temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua.

Ei s-au declarat nemulțumiți de decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a cere revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Protestul, organizat de Timișoara Civică, are sloganul „DNA, noi suntem de partea ta!”, iar manifestanții cer demisia ministrului, dar și a întregului cabinet Dăncilă.

S-a strigat „Tudorel sluga model”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „DNA să vină să vă ia”, „Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică”. Protestatarii l-au huiduit și pe ministrul Justiției.

Tudorel Toader a cerut joi seară declanșarea procedurii de revocare a șefei DNA. Legea spune că Kovesi poate fi revocată din funcție de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. La scurt timp după anunțul lui Tudorel Toader, președintele Klaus Iohannis a anunțat că „DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună”.

Acesta este al doilea protest organizat la Timișoara după anunțul lui Tudorel Toader.

Protest pe cod galben de ger în Piața Victoriei: Timișorenii sunt alături de șefa DNA Mai multe detalii aici —» http://ow.ly/VCPj30iBr3f

Posted by tion.ro on 25 Februarie 2018

Protestul s-a încheiat fără incidente, aproape de ora 20

Din boxe a răsunat Imnul României. Timișorenii și-au dat întâlnire și miercuri, de la ora 16, în același loc.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *