Protest public al echipei lugojene de volei feminin

Restanțele financiare și mai ales lipsa de perspectivă, plus o ierarhizare stranie a priorităților conducerii clubului pe final de an, au determinat oficialii echipei lugojene să protesteze la ultimul joc de pe teren propriu din acest an.

Cum circumstanțele nu au fost deloc potrivite pentru un protest mai sever, fiind zi de doliu național, staff-ul tehnic împreună cu cei din conducerea administrativă și lotul de jucătoare au decis să trimită în teren, în primul set, jucătoarele care au evoluat mai puțin sau deloc în acest tur de campionat.

Pe lângă gestul de frondă, aplaudat de întreg publicul prezent (mai puțin tribuna oficială) și mai ales de echipa campioană, conducerea secției a transmis și un mesaj public.

”Meciul de gală de astăzi cu tripla campioană a României coincide, din păcate, cu cel mai greu moment de care voleiul din Lugoj are parte în acești opt ani de rezultate meritorii și performanțe notabile, în care gruparea s-a aflat consecutiv în elita voleiului din țară. Doar din respect pentru competiție, pentru dumneavoastră și pentru o zi grea, tristă a tuturor românilor, forma de protest a actualei echipe nu este una extremă, ci una simbolică. Pe întreg parcursul primului set, staff-ul tehnic nu va folsi în teren prima echipă, cea care a adus în momentul de față clubul în poziție de Play-Off, un grup de sportive și antrenori care nu beneficiază, din păcate, de aprecierea pe care o merită la nivelul muncii și performanței pe care o realizează, mai precis de respectarea unor contracte angajate și neonorate de luni întregi. Vă rugăm să înțelegeți modalitatea la care suntem constrânși să recurgem și să rămâneți alături de volei, de un colectiv a cărui singură vină este că și-a făcut, până în momentul de față, datoria așa cum s-a angajat inițial. Fără ecou, din păcate”.

Meciul în sine nu a mai avut consistență, primul set fiind cedat ușor, 5-25, după care formația de bază a intrat pe teren și au reușit să țină piept unei echipe care a trecut cu câteva zile înainte de Volero Zurich, 3-1, în Liga Campionilor.

A fost 15-25 și 21-15, iar finalul de an rămâne pentru aceste fete minunate unul dulce-amar. Dulce pentru că termină din nou pe loc de Play-Off la final de an și amar pentru că pleacă fără nici un ban acasă, ultimii fiind luați în septembrie.

Asta înseamnă oare sărbători fericite? Că doar atât le-au transmis cei ce finanțează clubul, dar și conducerea acestuia…

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *