Protest #rezist la Timisoara!

Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri seara, în centrul Timișoarei, după ce au aflat vestea că judecătorii Curții Constituționale au admis sesizarea Guvernului cu privire la refuzul președintelui de a revoca procurorul-șef al DNA. Manifestanții sunt mai supărați ca oricând, iar în piață s-au auzit multe „urări de bine” la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.

Protestul #rezist din centrul Timișoarei a fost organizat pe fugă, la doar câteva ore de la mediatizarea deciziei CCR. Protestatarii au scandat „PSD, ciuma roșie!”, „CCR, sluga PSD!”, „Jos penalii!”, dar și „Dragnea să trăiască, că-i capu’ la țara noastră”.

În Piața Victoriei s-a aflat și Mălin Bot, una dintre figurile cunoscute ale protestelor #rezist.

De asemenea, în piață au fost mai mulți membri USR Timiș, care au adunat semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Manifestanții au scandat „Nu stați la terasă, dacă vă pasă!” și „Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”. Oamenii spun că decizia CCR este, în opinia lor, una evident politică, menită să distrugă sistemul juridic din România și să-l subordoneze PSD.

 

Primarul Nicolae Robu, care era în centrul Timișoarei, s-a ridicat de la masă și s-a alăturat manifestanților care tocmai făceau o a doua tură prin centrul orașului. El a stat de vorbă și cu Mălin Bot, iar unii protestatari l-au întrebat unde sunt membrii PNL și de ce nu sunt alături de ei în piață. Robu nu le-a răspuns direct, însă a precizat că nu vrea să politizeze acest protest.

Manifestanții au decis să se reîntâlnească duminică, de la ora 20, în Piața Victoriei, pentru a continua protestul.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.