Proteste în Bulgaria pentru susținerea medicului care a împușcat un hoț de etnie romă

Un jaf încheiat cu uciderea hoţului a provocat proteste în Bulgaria.

Mii de oameni au ieşit în stradă în ultimele două zile, în mai multe oraşe, pentru a cere statului să nu-l pedepsească pe medicul care a împuşcat un individ de etnie romă care îi intrase în casă şi care-l ameninţa cu un cuţit.

Bulgarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că poliţia nu ia măsuri ca să pună capăt furturilor din locuinţe, care s-au înmulţit alarmant.

 

Mii de oameni au protestat marți în oraşul Plovdiv, al doilea că mărime din Bulgaria, în sprijinul medicului anestezist Ivan Dimitrov. Acesta e anchetat pentru că a împuşcat mortal un hoţ care îi intrase în casă. L-a surprins în fapt şi intrusul l-a rănit la picior. În acel moment, medicul a luat pistolul scăpat de complicele hoţului şi a tras. Celălalt individ a reuşit să fugă.

“Suntem aici să apărăm un om demn care şi-a protejat familia, proprietatea şi pe el însuşi.”

“Doctorul ar trebui să fie eliberat. Şi legea ar trebui schimbată. Nu mai putem tolera această situaţie.”

“Naţiunea îl susţine pe doctorul Dimitrov. Acesta nu este un protest de natură politică.”

Medicul în vârstă de 48 de ani a fost reţinut şi pus sub acuzare pentru crimă. Apoi a fost eliberat, în aşteptarea procesului. Soţia lui spune că a făcut ce trebuia, mai ales că în casă erau şi cele două fiice ale lor.

Zhulieta Dimitrova, soţia medicului: ”Îi sunt foarte recunoscătoare că ne-a protejat căminul. Cred că orice bărbat e dator să facă asta.”

Doctorul spune că a acţionat în legimită apărare şi că locuinţa i-a mai fost jefuită de şase ori.

Ivan Dimitrov: Am văzut că uşa garajului era deschisă şi am mers să văd ce au furat.
Reporter: El a scos un cuţit?
Ivan Dimitrov: Da, eu am încercat să fug şi el l-a aruncat spre mine. Nu am vrut să se întâmple aşa ceva. A încercat să mă înjunghie de două ori, priviţi! Nu sunt un criminal. Înţelegeţi, nu?

Individul împuşcat făcea parte din comunitatea romă şi mai fusese arestat de nouă ori, pentru jaf. Soţia suspectului a declarat că în seara fatidică individul nu era la furat.

Nadezhda Stoeva, soţia victimei: “Soţul meu nu a intrat la el în casă. El căuta în tomberoane şi s-a dat lângă maşina lui ca să urineze.”

Mii de bulgari au semnat o petiţie pentru ca medicul să nu fie acuzat de crimă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.