PSD contra PSD. Luptă strânsă pentru majoritate cu două zile înainte de moțiune

Luptă strânsă pentru majoritate! PSD și ALDE negociază dur în aceste zile pentru racolarea de parlamentari. Coaliția de guvernare vrea să se asigure că are numărul necesar de voturi pentru a-l demite pe Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. Nici el nu stă însă liniștit. Discuții au loc și în tabăra Grindeanu.

Liderii PSD negociază pentru racolarea mai multor deputați și senatori de la alte grupuri parlamentare. Deputatul de Covasna Octavian Goga a demisionat, duminică, din PMP și s-a înscris în PSD.

Surse politice au precizat că și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, negociază cu mai mulți liberali

În tabăra cealaltă, surse guvernamentale au precizat că peste 40 de parlamentari ar urma să voteze împotriva moțiunii

Pentru a trece motiunea de cenzura, sunt necesare 233 de voturi. PSD și ALDE au împreună 247 de parlamentari, dar unii dintre aceștia s-ar putea alătura grupului Ponta-Grindeanu și nu vor vota moțiunea. Presiunea e mare. Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, care este și deputat, a fost prezent la ședința deputaților PSD, unde a încercat să îi convingă din nou că moțiunea de cenzură este ”o mare greșeală”.

În aceste condiții, succesul echipei lui Dragnea depinde și de felul în care vor vota moțiunea, sau nu, grupul parlamentarilor UDMR. Sunt 30 de voturi care pot înclina balanța în favoarea uneia din tabere. Maghiarii țin însă pe toată lumea în șah. Au anunțat că își vor face publică opțiunea doar în ziua votului.

Până la această oră, PNL, USR și PMP spun că nu vor vota moțiunea. Social democrații au pus însă ochii și pe parlamentarii lor. Deputatul Octavian Goga a anunțat Camera Deputaților că a demisionat din PMP și va activa în grupul PSD. PMP susține că va face plângere penală împotriva acestuia.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.