PSD l-a exclus pe Grindeanu şi depune moţiune de cenzură

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus azi din PSD. De asemenea PSD va depune moţiune de cenzură pentru a-l demite pe premierul care a refuzat să demisioneze. 

CExN al PSD  s-a întâlnit azi pentru a decide calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzuză.

Grindeanu: Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, înainte ca şedinţa CEx al PSD să înceapă, că există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, cerându-le liderilor social-democraţi să cântărească bine ce decid.

“Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic preşedintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situaţie! Vă propun o largă consultare în partid, cu toţi cei care muncesc şi cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriţi bine ce decideţi astăzi. Avem o datorie faţă de România”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

El a mai spus că nu se ”agaţă” în niciun fel de funcţia de prim-ministru.

“Vreau să mă asigur că preşedintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia. Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competenţă şi responsabilitate. Vă mulţumesc”, a mai scris Grindeanu.

Sorin Grindeanu a postat mesajul la ora la care, la sediul central al PSD, începea şedinţa Comitetului Executiv Naţional în care urmează ca liderii partidului afirmă că vor desemna un nou premier, în locul său, fiind discutate şi variante precum excluderea sa din partid, dar şi depunerea unei moţiuni de cenzură.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.