Rafael Szabo; o noua medalie nationala la gimnastica!

Lugojeanul Rafael Szabo (16 ani), gimnast legitimat la Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal, din urbea de pe Timiș, și-a trecut în palmares o nouă medalie națională.

Performanța a fost obținută în cadrul Campionatelor naționale (masculine și feminine) pentru seniori ce au avut loc la Ploiești, în perioada 1-3 septembrie.

Rafael Szabo, component al lotului național de juniori, a reușit să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere în finala seniorilor de la inele, aparatul la care s-a remarcat și cu alte ocazii, fiind medaliat cu bronz.

Rezultatul este cu atât mai important cu cât a fost obținut la o categorie superioară vârstei lui (sportivul este încă junior și mai are încă un an până când va urca în categoria seniori).

“Este o performanță de excepție să fii medaliat la seniori, mai ales când ești încă junior. Rafael a demonstrat încă o dată că stăpânește foarte bine exercițiile la inele, aparat unde se simte foarte bine. Este un sportiv de perspectivă, care va avea un cuvânt de spus când va trec la seniori”, a spus profesorul Adrian Meleancă, antrenor al secției de gimnastică a CSȘ Lugoj, cel care l-a descoperit și format pe Rafel Szabo.

În 2017 Rafi (așa cum îi spun colegii și antrenorii) a cucerit aurul la individual compus în cadrul Campionatului Național Școlar, competiție unde a dominat întrecerile de la cal, inele și sărituri, clasându-se pe primul loc și a fost medaliat cu argint în finalele de la paralele și bară.

De-a lungul anilor s-a remarcat atât la competițiile naționale, cât și cele internaționale, totalizând până în prezent un palmares de peste 200 de medalii de toate culorile.

În perioada 23-29 iulie Szabo a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfășurat la Gyor, în Ungaria, unde s-a calificat în finalele de la individual compus și inele.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *