Rapoartele consilierilor lugojeni: ”În timpul serviciului meu nu s-a întâmplat nimic deosebit”

În primele zile ale lui februarie, au apărut rapoartele de activitate ale consilierilor locali. Nu toate, poate că unii dintre aleșii locali se mai gândesc sau mai caută prin portofoliu vreo ”realizare”.

Măcar la capitolul promptitudine, merită felicitați cei care și-au depus primii rapoartele, înregis­trate pe site-ul Primăriei și care pot fi consultate on line. Aceștia sunt Ioan Barboni, PSD, care și-a depus dosarul la 6 februarie, Gheorghe Ban, PSD (13 februarie), Liviu Brîndușoni, USR (19 februarie), Iosif Crăciunescu, PSD (20 februarie), Ioan Haneș, ALDE (15 februarie), iar cel mai ”rapid” a fost social democratul Constantin Savu, la 31 ianuarie.

Examinând documentele depuse până în prezent, cel mai detaliat îi aparține lui Liviu Brîndușoni, prezent la toate cele 12 ședințe ordinare al Consiliului local de anul trecut și la 11 din cele 12 ”extraordinare”.

Este singurul consilier de până acum care menționează în mod expres că a ”studiat amănunțit legislația în vigoare”, pe această bază fiind date avizele pozitive sau, după caz, negative.

Un pasaj interesant este legat de motivația votului în privința accesului în Cartierul Militari, unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale anului trecut. Brîndușoni s-a abținut, deoarece ”varianta propusă de primarul municipiului Lugoj, în calitate de inițiator, în privința dobândirii terenului prin transfer, e una dezavantajoasă pentru municipiul Lugoj, mai ales că cetățenii care și-au construit locuințe în Cartierul Militari pot beneficia de acces în urma unui drept de servitudine pe care M.Ap.N a anunțat că îl poate oferi dacă se solicită acest lucru, fără a mai fi nevoie ca Primăria Lugoj să cheltuiască 2,5 milioane de euro”.

Participarea la Ruga lugojeană, sarcină de serviciu?!

Rapoartele consilierilor PSD impresionează prin ”concizie” și scurtime, în unele cazuri activitatea fiind rezumată pe o singură coală de hârtie, scrisă cu litere mari.

Aceste rapoarte seamănă cu cele întocmite pe vremuri la poarta fabricilor, unde se specifica, la predarea schimbului: ”În timpul serviciului meu nu s-a întâmplat nimic deosebit”!

În timp ce raportul lui Brîndușoni are 19 pagini, cele semnate de Savu, Barboni și Ha­neș se întind pe o singură pa­gină. Să vedem ce cuprinde aceasta.

Este interesant că, cel puțin în ceea ce îi privește pe social democrați, participarea la Ruga lu­gojeană a fost considerată sar­ci­nă de… serviciu?! În acest caz, ea ar putea fi trecută în pal­ma­resul a mii de lugojeni.

Cum poți trece la capitolul ”realizări” participarea la unele evenimente precum Ziua Lugojului, Ziua Eroilor, Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri sau Gala Premiilor Lugojene, evenimente cu largă participare de public?

Bravo ție, ca persoană fizică, dacă ai decis să pui o coroană sau jerbă de flori la Monumentul Eroilor, dar să-ți treci așa ceva în palmaresul de consilier e deja prea mult!

În cazul consilierilor puterii, propunerile de proiecte sunt practic inexistente, primarul Boldea adjudecându-și partea leului.

Cei care s-au obosit să facă mențiuni pe această temă, s-au trecut cel mult ca și co-autori ai unor proiecte care aparțin în realitate sută la sută primarului. Punct ochit, punct lovit!

Cu minim efort, ca și co-inițiator, rezultatul e maxim, succesul fiind garantat de mașina de vot a PSD.

Mai puțin este cazul opoziției, ale căror amendamente au fost respinse pe bandă rulantă, cum s-a întâmplat la votarea întregului proiect al bugetului local pe 2018.

Ca să încheiem în notă pozitivă, la capitolul prezență la ședințele de consiliu, toți cei care și-au depus rapoartele stau bine.

sursa: (Cristian Ghinea) redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.