Răzvan și Delia Nedelcu, patronii firmei Îngerii Galbeni, condamnați pentru șantaj în scandalul parcărilor din Timișoara

Sentință în primă instanță în dosarul de șantaj în care au fost judecați soții Nedelcu, patronii firmei de tractări Îngerii Galbeni din Timișoara. Răzvan Sorin Nedelcu, condamnat deja în alte două dosare, a primit o pedeapsă totală de 17 ani și două luni de închisoare cu executare, iar soția lui a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Răzvan și Delia Nedelcu au fost condamnați pentru participație improprie la șantaj în formă calificată, alături de persoanele juridice SC Ora Opt SRL, SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL și SC Banat Tractări SRL.

În cazul lui Răzvan Sorin Nedelcu, administratorul SC Ora Opt SRL, SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL şi SC Banat Tractări SRL, instanța a decis să îl condamne la 6 ani de închisoare pentru participație improprie la șantaj în formă calificată, dar și la 1 an de închisoare pentru loviri sau alte violențe.

Cum Nedelcu este deja încarcerat după ce a fost condamnat la un total de 12 ani de închisoare în alte două dosare, instanța a decis descontopirea pedepselor și aplicarea unei pedepse totale de 17 ani și două luni de închisoare cu executare.

Delia Florica Nedelcu a primit în schimb 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de patru ani, iar magistrații timișoreni o obligă să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara sau al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș.

Inculpații, printre care se află și cele trei societăți comerciale, vor trebui să plătească, în solidar sau în parte, un total de 221.036 RON reprezentând amenzi, daune materiale, returnare de taxe de ridicare și daune morale părților vătămate. Mai mult, fiecare dintre inculpați va trebui să achite câte 10.000 RON cheltuieli de judecată avansate către stat. La final, judecătorii timișoreni au decis să o oblige pe Delia Florica Nedelcu și societățile comerciale să publice hotărârea de condamnare în presa scrisă tipărită și online locală de patru ori timp de două luni. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Răzvan și Delia Nedelcu au fost judecați după ce, prin societățile comerciale administrate, ar fi blocat autoturisme în mai multe parcări de pe raza municipiului Timișoara. Celor cărora mașinile le erau blocate în parcări au fost nevoiți să plătească taxe de deblocare și, în unele cazuri, de tractare și depozitare a mașinilor blocate.

„Concret, infracțiunile de șantaj comise de către angajații inculpatelor persoane juridice SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL şi SC Banat Tractări SRL, în numele acestora, ca urmare a participației improprii a inculpaților Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica, în apărarea unui drept iluzoriu de proprietate asupra locurilor de parcare închiriate pe str. Miresei nr.1 din Timișoara şi neînregistrate ca punct de lucru al societăților, au fost săvârșite prin blocarea fără temei legal a roților autovehiculelor persoanelor vătămate, urmată de invocarea încălcării de către acestea, în mod intenționat, a proprietății private a inculpatelor persoane juridice, și astfel, ca urmare a pierderii folosinței autoturismului de către persoanele vătămate, acestora le-a fost condiționată redobândirea posesiei asupra vehiculului de plata unor sume de bani”, susțineau procurorii timișoreni la momentul trimiterii în judecată.

Răzvan Nedelcu a mai fost cercetat și condamnat cu executare pentru loviri sau alte violențe după ce ar fi lovit cu mașina mai multe persoane adunate într-o parcare pentru a protesta împotriva metodelor neortodoxe folosite pentru blocarea mașinilor timișorenilor.

A fost însă numai începutul sentințelor cu executare date pe numele lui. El a mai fost cercetat și condamnat pentru o infracțiune de viol și două de corupere sexuală după ce, împreună cu amanta lui minoră la vremea comiterii faptelor, a abuzat sexual trei fete cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.