Reabilitare și amenajare din primăvară, la casa compozitorului Ion Vidu

Casa compozitorului lugojean Ion Vidu va deveni din această primăvară Casa Muzicii. Ea va fi amenajată și reabilitată după modelul de succes al Casei Bredicenilor.

”Casa este bună ca structură, dar se vor face con­solidări, vor fi reparate curtea, pavajul, ușile, geamurile. Proiectul va fi similar, ca viziune, cu Casa Bredicenilor”, spune primarul Francisc Boldea.

După cum se știe, casa marelui compozitor şi dirijor Ion Vidu din Lugoj a fost donată de nepoţi patrimoniului cultural al municipiului de pe Timiş.

Decizia familiei a fost anunţată de Robert Benkoczi, unul dintre nepoţii stabiliţi în Canada, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Lugoj de joi, 29 martie anul trecut.

”Proiectarea s-a licitat la sfârșitul lunii decembrie, a câștigat o firmă din Brașov, iar valoarea proiectului este de cca. 76.000 de lei. Așteptăm aprobarea bugetului, probabil în luna martie, pentru a da undă verde acestui proiect”, adaugă, la rândul lui,viceprimarul Cristian Galescu.

Prin acest proiect, Casa Muzicii (care a funcționat anii trecuți într-un imobil situat pe strada Magnoliei), va renaște la Lugoj.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.