Record de electrocasnice aruncate! Aproape o tonă de aparate adunate la curățenia de toamnă

Prima etapă a curăţeniei de toamnă i-a prins pe lugojeni hotărâţi să scape de lucrurile care îi încurcă prin gos­po­dării. Acestea au scos în stra­dă sute de metri cubi de gunoaie.

Salprest Lugoj a derulat la sfârşitul săptămânii trecute prima etapă a tradiţionalei curăţenii de toamnă, des­fă­şu­rată în perimetrul Lugojului German.

Reprezentanţii so­cie­tăţii au rămas surprinşi de cantitatea mare de deşeuri colectată şi au precizat că de când a început această acţiune, niciodată nu a fost adunată o cantitate atât de mare de deşeuri electrocasnice.

Acestea au totalizat o greutate de 780 kg. Lor li s-au adăugat şi cei 647 mc de gunoaie, scoase de oameni în faţa porţilor.

”În 28 octombrie am avut curățenia de toamnă pe partea stângă a Timișului, în Lugojul German. S-a acționat cu 10 utilaje şi 38 de oameni. Acțiunea a decurs normal. Se poate să fi rămas câteva puncte neri­dicate, poate și din greșeala echipajelor, pentru că fiind o cantitate așa de mare a trebuit să se lucreze într-un ritm accelerat, iar unii cetățeni au scos după ce a trecut echipajul, dar în principiu toată acțiunea a decurs bine. În cazul în care au mai fost u­ne­le locuri unde a trebuit rectificat, s-a intervenit luni”, a spus Mircea Ghera, director Salprest Lugoj.

Curățenia de toamnă va continua și la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, 4 noiembrie, când se vor colecta de­șeurile din Lugojul Român, pe partea dreaptă a Timișului.

Locuitorii din satele Tapia şi Măguri nu au parte de această curăţenie de toamnă, deşi plătesc acelaşi tarif de colectare a gunoiului ca toţi lugojenii.

Ei trebuie să ştie însă că trebuie să-şi scoată tomberoanele în faţa caselor, pentru a fi golite, vineri, 3 noiembrie şi nu sâmbătă, 4 noiembrie, când era ziua de adunare a deşeurilor.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *