RECORD de zile libere pentru români în 2018

Anul 2018 vine cu un record de zile libere pentru români. Din totalul celor 14 zile declarate libere prin lege, doar 3 dintre ele vor pica în weekend, astfel încât fi vom avea cel puțin 11 zile libere la care se vor adăuga și eventualele “punți” acordate de Guvern.

Românii vor începe noul an, 2018 cu un weekend prelungit, deoarece zilele de 1 și 2 ianuarie cad luni și marți. De asemenea, în prima lună a anului va mai fi o zi liberă pe 24 (miercuri), de Ziua Unirii Principatelor Române.

În anul 2018 Paștele Ortodox va fi în 8 aprilie, iar cel Catolic pe 1 aprilie. Datorită acestor zile care cad în weekend, Guvernul a decis ca pe 9 aprilie (luni), cetățeanul muncitor să aibă un alt week-end prelungit. În luna mai, vor fi două zile libere pe 1 mai (marți), când se va sărbători Ziua Muncii, respectiv 28 (luni) a doua zi de Rusalii.

Dacă anul 2017, de Ziua Copilului au fost 5 zile de vacanță, în 2018 vor fi doar 3 zile de mini-vacanță, deoarece 1 iunie va pica vineri. Adormirea Maicii Domnului aduce o nouă zi liberă pe 15 august (miercuri).

Toamna vine și ea cu un week-end prelungit, deoarece pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, va fi vineri. Spre finalul anului, când sărbătorim Ziua Națională a României, primi totuși o veste proastă: 1 decembrie va fi sâmbăta. Prima și a doua zi de Crăciun, 25- 26 decembrie cad, în schimb, marți și miercuri, ceea ce face foarte probabilă o nouă zi liberă: luni 24 decembrie.

ZILE LIBERE în 2018

1 și 2 ianuarie (luni şi marţi) – zile libere după Anul Nou
24 ianuarie (miercuri) – Ziua Unirii Principatelor Române
9 aprilie (luni) – a doua zi de Paşte (In 2018 Paştele Ortodox va fi în 8 aprilie iar cel Catolic pe 1 aprilie)
1 mai (marţi) – Ziua Muncii
28 mai (luni) – a doua zi de Rusalii (In 2018 Rusaliile vor fi în 27 mai)
1 iunie (vineri) – Ziua Copilului
15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei
1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Națională a României
25 și 26 decembrie (marţi şi miercuri) – Crăciun, prima și a doua zi

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *