Regele Mihai se întoarce definitiv acasă. Imagini de la ceremoniile de pe aeroportul din Geneva

Trupul neînsuflețit al fostului suveran al României, Regele Mihai, este adus astăzi în ţară. Sicriul a fost urcat într-o aeronavă militară în aeroportul din Geneva, la ora 6 dimineață și va ajunge pe Aeroportul Otopeni la ora 11.00. În România vor fi trei zile de doliu național, în 14, 15 și 16 decembrie.

Au fost momente impresionante pe aeroportul din Geneva, unde s-a intonat imnurile României și cel regal. Înainte de a fi îmbarcat, garda a dat onorul Regelui Mihai care a fost și ultimul mareșal onorific al României. La ceremonie au participat membri ai Casei Regale și oficialități din Elveția. Imaginile au fost filmate în exclusivitate de Televiziunea Română.

La ceremoniile de pe aeroportul din Geneva au participat două dintre fiicele Majestății Sale, alteța sa regală principesa Elena împreună cu soțul ei Alexander Nixon și alteța sa regală principesa Sofia. Au mai fost prezenți pe aeroport doamna Constanța Iorga secretara personala a Majestății Sale, avocatul Familiei Regale, Ioan Luca Vlad și mitropolitul Iosif cel care în ultimele săptămâni la căpătâiul Majestății Sale. La ceremonii au fost prezenți și ambasadori ai României în Elveția dar si oficiali elvețieni.

Regele Mihai s-a despărțit pentru ultima oară de Elveția, țara care l-a adoptat după ce a trebuit să plece din România și unde a stat aproape șapte decenii.

Funeraliile regale vor impune restricții rutiere în Capitala pe 13,15 și 16 decembrie.

Joi seară, pentru momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul va fi restricționat.

Vineri, pe 15 decembrie vor fi măsuri speciale în zona Dealului Mitropoliei și a gării Băneasa.

Sâmbătă, poliția va restricționa circulația începând cu miezul nopți in zona Palatului Regal, pe calea Victoriei și, pe măsura înaintării cortegiul funerar, de la Palatul Patriarhiei către Gara Băneasa.

sursa: stiri.tvr.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *