Regele s-a întors definitiv acasă. Ceremonii pe Aeroportul Otopeni (VIDEO)

Toate clopotele bisericilor, mânăstirilor, schiturilor ortodoxe din România au bătut în amintirea Regelui Mihai I al României. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale a fost adus pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” cu o aeronavă militară C27J Spartan al Forțelor Aeriene Române, configurată special pentru această ceremonie. Pe aeroport a avut loc un scurt ceremonial miliar și religios.

Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la București, au fost prezenți principesele Elena și Sofia și Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestății Sale și mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanților Familiei Regale și oficialităților venite la aeroport, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și ostașii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazu.

Opt militarii ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazu au depus sicriul cu trupul neînsuflețit pe catafalc. Sicriul este acoperit cu steagul regal.

La ceremonialul de la aeroport au fost miniștrii Afacerilor Eterne și Apărării Naționale, Teodor Meleșcanu și Mihai Fifor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Andrei Muraru, președintele PNL, Ludovic Orban, reprezentantul Patriarhului Daniel, mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Cortegiul funerar va pleca spre Castelul Peleș pe DN1, unde Majestatea Sa defunctă va fi depus pentru alte ceremonii.

După orele 19.00, la momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricționat pe arterele ce converg cãtre acesta, respectiv pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareșal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Șos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *