Relaxare în parcurile lugojene printre mormane de nisip şi muncitori

Vremea bună de-afară scoate tot mai mulți lugojeni în parcuri. Majoritatea se relaxează printre lucrătorii Serviciului de sere și spații verzi, din cadrul Primăriei Lugoj, care au început lucrările de igienizare.

Parcurile Lugojului nu arată prea bine la ieșirea din sezonul rece, astfel că muncitorii de la sere și spații verzi s-au apucat de treabă.

Marți, 10 aprilie, aceștia au fost prezenți în Parcul “George Enescu”, pentru a igieniza spațiile verzi. A fost a­du­na­tă vegetația uscată, însă în urma lucrărilor de reabilitare din ultimele luni, acolo au rămas numeroase mormane de nisip, folosit la lucrările de dalare a aleilor.

“Vre­mea este frumoasă și ne petrecem destul de mult timp în parc. Pei­sajul este stricat însă de aceste grămezi de pietriș. Sperăm să fie adunate cât mai repede”, ne-a declarat La­vinia N., prezentă cu băie­țe­lul în perimetrul unde se a­flă complexul de joacă pentru copii. Edilii lugojeni spun că nu va dura mult până când problema va fi rezolvată și că investițiile vor continua și în alte locuri de recreere, cum ar fi Parcul Gării și Parcul Prefecturii. “Am dat ordin ca din George Enescu să fie luat nisipul și pietrele rezultate în urma lucrărilor efectuate acolo. Apoi, în Parcul Gării vom începe lucrări de dalare a aleilor. Acolo avem și sprijinul Ambasadei Rusiei, care se va ocupa de îngrijirea Monumentului Eroilor Sovietici, ridicat la Lugoj în me­moria soldaților căzuți în cel de-al doilea război mondial”, a declarat primarul Francisc Boldea.

În parcul de lângă Stația CFR se vor executa în special lucrări de dalare a aleilor, de către o societate comercială din Timișoara. O altă alee va fi refăcută și în parcul din spatele Primăriei. În parcul din Micro V – Cornet și Ștrand vor fi realizate doar lucrări de igienizare. Investițiile sunt suportate de la bugetul local al Primăriei Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.