Remus Henning, masterclass pentru elevii Şcolii de Muzică şi concert pentru lugojeni

La Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” va avea loc, joi, 7 martie a.c., un masterclass de pian pentru cei mai buni și talentați elevi ai școlii, susținut de către prof. dr. Remus Henning.

Maestrul va acorda diplome tuturor participanților, iar câștigătorul va beneficia de un alt masterclass de pian, la Brașov, în valoare de 2500 de lei. Va fi o ocazie specială pentru toți elevii, având șansa să primească sugestii prețioase, care îi vor dezvolta din punct de vedere tehnic și interpretativ, venite din partea unui specialist.

Lugojenii sunt aşteptaţi să participe, vineri, 8 martie,  la Biserica Reformată din Lugoj la un concert al lui Remus Henning.

Remus Henning este născut în 1971. Între anii 1989-1991 a urmat o specializare în muzica bisericească la Conservatorul Regal de Muzica din Regensburg (Germania). În perioada 1995-2000 este student la Facultatea de Muzica din Braşov (sectia orga, clasa maestrului H. E. Schlandt). În anul 2006 îşi sustine masteratul in Interpretare Organistică la Conservatorul de Muzică din Paris (clasa maestrului D. Roth).

Susţine anual concerte în ţara şi străinatate (Germania, Austria, Ungaria, Italia, Franta, Spania si Elvetia). Este câştigător al numeroaselor premii: 1992: premiul I la Concursul de interpretare organistică de la Viena; 1993: premiul de excelenţă pentru activitatea concertistică în Regensburg; 1995: premiul I pentru interpretarea muzicii baroce în München; 2000: premiul I la Concursul Internaţional de Orga Paris; 2002: premiul de onoare pentru cea mai bună interpretare modernă la Festivalul Internaţional de Muzică din Italia; 2006: premiul de onoare şi trofeul „Omul de Aur“ la Festivalul de Orgă de la Alma-Ata/ Kasakhstan.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.