Reprezentare internațională; CSM Lugoj calificată în BVA Cup!

Voleibalistele lugojence au încheiat un nou sezon competițional cu un rezultat de excepție pentru sporturile de echipă din oraș.

Prezentă neîntrerupt din 2010 în prima ligă de volei a țării, timp în care s-a clasat de patru ori pe locul 6 și de patru ori pe locul 7, CSM Lugoj a pus punct cu succes unui sezon competițional complicat.

Chiar și în condițiile în care competiția a fost diluată, prin numărul redus de echipe, valoric aceasta a fost cea mai puternică din ultimii ani, iar strategia Primăriei Lugoj (principalul susținător financiar) de a face o echipă solidă a dat roade.

În prima fază prin calificarea în play off, în dauna unor echipe cu un buget net superior (Iași, Cluj sau Dinamo București), iar în faza a doua prin obținerea dreptului de a participa, pentru a treia oară, în BVA Cup, competiție ce reunește echipe din zona Balcanică și care oferă dreptul câștigătoarei de a participa în Challange Cup.

”A fost un sezon reușit, ne bucurăm din nou că am reușit să ne calificăm în play off și apoi să jucăm în Cupa Balcanică. Au fost momente grele, unele frumoase, pe toate le-am gestionat așa cum trebuia, iar acum când tragem linie suntem acolo unde dorim. Am avut un duel puternic cu Dinamo București pentru intrarea în play-off, un adversar care se confundă cu voleiul românesc, fiind echipa cu cele mai multe campionate naționale câștigate în istorie”, a concluzionat căpitanul Ionela Canea.

Fără victorii spectaculoase în acest sezon, dar cu jocuri câștigate acolo unde era necesar, CSM Lugoj și-a obținut locul în play-off în ultimele două etape din sezonul regulat, cu o victorie în fața Iașiului și un punct cu Târgoviște, suficient pentru a termina la cinci lungimi în fața locului 7, Dinamo București.

Premianții sezonului au fost CSM București, câștigătoare în premieră a titlului național, CSM Volei Alba Blaj, argint național după trei titluri consecutive și Știința Bacău, formație ce revine pe podium după trei ani de absență.

Pe locul 4 a terminat CSM Târgoviște, iar pe 5 Agroland Timișoara, echipa cu cel mai spectaculos salt în clasament, după primul an de participare în Divizia A1.

Pentru CSM Lugoj va urma o nouă vară fierbinte, în care construcția viitorului lot se va plia pe finanțarea oferită de municipalitate, însă vor fi schimbări în structura lotului și nu numai.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.