Restaurant cu specific turcesc deschis în parcarea A&O Truck Stop

Din această săptămână iubitorii gastronomiei orientale, mai mult sau mai puțin condimentate, au un loc unde pot să se bucure de preparate specifice; restaurantul turcesc Anatolia. Deschis în parcarea A&O Truck Stop de pe centura ocolitoare a municipiului Lugoj, restaurantul funcționează zilnic între orele 12 și 24, iar oferta este una bogată și variată.

 

Bucătarul turc Atallah Ucar, de 11 ani în România și cu vastă experiență în ale bucătăriei tradiționale turcești, încinge plitele pentru o mulțime de bunătăți: frigărui de pui, miel și vită, cotlet de miel, pulpe de și aripioare de pui, kebab de vită și miel, cunoscute ca Adana și Urfa, Haslama la cuptor, ciorbe de linte, miel, văcuță, pui, ghiveci de legume cu carne de vită, sote de ficat și multe altele.

Totul proaspăt, după cum a ținut morțiș, într-o română perfectă, bucătarul să precizeze.

”Eu fac totul proaspăt, nu există legume congelate sau din conservă la mine în bucătărie. Carnea e proaspătă, aici se simte mirosul de grătar. Nu sunt la primul restaurant”, a spus turcul  Ata.

Nu lipsește, pentru că era normal să nu se întâmple asta, celebra cafea la nisip sau ceaiul turcesc plus ayran, tradiționala băutură a turcilor făcută din iaurt, apă și sare.

Pofticioșii  pot comanda și tradiționalul desert kataif sau binecunoscutele baclavale.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *