RETIM începe demersurile pentru preluarea salubrităţii la Lugoj

Reprezentanţii Retim au venit la Lugoj, unde s-au întâlnit cu primarul Francisc Boldea şi cu conducerea Salprest. De la 1 mai, Retim preia salubritatea oraşului.

“Am cerut ca șoferii care au lucrat pe mașinile de gunoi să fie preluați de Retim, la fel și toți gunoierii. Sunt 25 de gunoieri, în jur de 15 șoferi, cam 40-42 de persoane să fie preluate pentru că ar fi nedrept să ia din altă parte când oamenii știu cum se lucrează, știu rostul în oraș, cunosc străzile, apartamentele. De asemenea am cerut să fie un dispecer pentru Municipiul Lugoj ca în cazul în care apar gropi clandestine să poată intervenii”, a declarat Francisc Boldea.

Lugojenii vor primi de la noul operator două pubele, una pentru gunoiul menajer cealaltă pentru plastic.

“Abordarea noastră este din casă în casă, din ușă în ușă. Deci vom trece pe la fiecare locuință și la fiecare societate comercială pentru a le explica care sunt cerințele noului sistem, pentru că marea noutate este că vom avea un nou sistem. Cetățenii trebuie să înțeleagă ce li se cere”, a spus Dan Pascu, director general Retim. Tariful practicat de Retim pentru zona Lugoj-Buziaş, este mai mare ca și cel avut de Salprest şi este de 8,24 lei/persoană urban, 2,81 lei/persoană rural, 215,84 lei/t societăți.

În perioada următoare reprezentanţii societăţii vor bate la porţile lugojenilor pentru întocmirea noilor contracte de salubritate. Salprestul se va ocupa în continuare de curăţenia de pe străzile orașului, de problema câiniilor fără stăpân, dezăpezire și cositul ierbii.

sursa: lugojeanul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *