Retim-ul va deține timp de 10 ani monopolul gunoiului în Lugoj şi localitățile învecinate

Reprezentanții societății timișorene de salubrizare Retim și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș au semnat vineri, 22 septembrie 2017, protocolul prin care, societatea Retim va prelua pentru următorii 10 ani, tot gunoiul menajer de la populația și agenții economici din Zona 0.

În acest perimetru se încadrează municipiul Lugoj, orașul Bu­ziaș, dar și alte 21 de lo­ca­lități învecinate, printre care Balinţ, Bara, Belinţ, Bog­da, Boldur, Brestovăţ, Che­vereşu Mare, Coşteiu, Cri­cio­va, Da­rova, Gă­voj­dia, Ghi­zela, Nă­drag, Niţ­chidorf, Racoviţa, Re­caș, Sacoşu Tur­cesc, Secaş, Ştiuca, To­po­lovăţu Mare și Vic­tor Vlad Delamarina.

“Retim dispune de toate resursele u­ma­ne, ma­te­riale, logistică și toate pro­blemele legate de or­ga­ni­za­rea, coordonarea și im­­­plementarea unui asemenea serviciu într-o zonă nouă. Sun­tem convinși că putem să-l du­cem la finalizare, așa cum am făcut și cu alte proiecte mari în județul Timiș și în țară. Vom în­cepe cu aproximativ 3 mi­lioane de euro și cu 85 – 100 de locuri de muncă, cu organizarea unui punct de lucru în zonă, cu încheierea contractelor. Avem aproape 120 de zile perioada de mobilizare în care trebuie să punem la dispoziție tot ce am promis în caietul de sarcini și ce am semnat astăzi. Nu o să mer­gem cu salariați din Timișoara. Noi abia facem față cu per­so­na­lul de aici pentru zona Ti­mișoarei. Vom apela și vom avea discuții chiar cu toți operatorii care au lucrat în zonă, pentru preluarea personalului și a unor elemente de serviciu, care pot fi utilizate în conti­nua­re”, a declarat Gheorghe Para, directorul Retim.

Tarifele nu diferă foarte mult de cele prac­ti­cate în prezent. Cei aproape 100.000 de locuitori vor plăti lunar 8,24 lei de persoană pen­tru mediul urban, 2,81 lei de persoană pentru mediul rural și 215,81 lei pentru societăți co­merciale și instituții, prețurile fiind fără TVA.

Potrivit vice­pre­ședintelui CJT Traian Stancu “singura primărie de unde nu s-a pre­zentat nimeni la licitație este cea din Făget și cred că motivul este nerentabilitatea economică a serviciului, de aceea vom fi nevoiți să schimbăm caietul de sarcini”.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *