Retroparada primăverii la Timisoara; picnic in Unirii si parada masinilor de epoca

Timișorenii, și nu numai, își pot petrece sfârșitul de săptămână în haine retro, la picnic sau dansând tango ori admirând vehicule de epocă. „Bătrânele doamne” vor sta din nou să fie fotografiate și admirate în Piața Operei, iar în Piața Unirii se face picnic.

Sunt bătrâne, dar pe zi ce trece capătă o valoare și o strălucire tot mai mare. Colecționarii de mașini de epocă din Banat își prezintă „averile” curioșilor, sâmbătă, pe platoul din fața Operei, la o nouă ediție a Retroparadei primăverii, organizată de Retromobil Club România. Aproape 40 de autovehicule, unele trecute prin război, vor putea fi admirate de trecători.

„O să fie 35-40 de mașini și motociclete, doar din Timișoara, adică Timiș, și din Caraș-Severin. De la 10.30 până la 13 vom sta în Piața Victoriei, iar la ora 13 vehiculele istorice vor pleca în paradă pe principalele bulevarde ale orașului, cu destinația castelul de la Moșnița, unde ne cinstim”, spune Vlad Capotescu, președintele Filialei Timiș a Retromobil Club România.

După ce admiră „bătrânele doamne” din centru, timișorenii sunt invitați în Piața Unirii, unde îi așteaptă aceeași atmosferă. Asociația Piața Unirii a pus la cale un întreg weekend retro, cu picnic pe iarbă, tango și o altă expoziție de mașini de epocă. Autovehiculele vor fi expuse pe platoul din fața Muzeului de Artă.

Timișorenii sunt încurajați să poarte îmbrăcăminte retro, pantofi de tango și să aibă cu ei pături și coșuri de picnic. Organizatorii pun la dispoziție 30 de pături, pentru cei care uită totuși să ia cu ei păturici în carouri.

Evenimentul „Retro Unirii” are loc atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 11 – 21.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *