Rezultate slabe la examenul de Bacalureat 2018

Rezultate slabe la examenul de Bacaluareat 2018, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Educației. În 2017, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 71,4 la sută înainte de contestaţii.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat din acest an este de 67,7%, în timp ce pentru elevii din promoția din acest an, rata de promovare a fost de 72,7%, potrivit surselor citate.

În 2017, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 71,4 la sută înainte de contestaţii, când, dintre cei 135.513 de elevi înscriși, dar 128.509 prezenți, 91.754 au promovat examenul.

După contestații, rata finală de promovare a urcat la 72,9%, cu 1,5 % mai mare față de promovabilitatea de dinainte de contestații.

Primele rezultate la Bac 2018 s-au afișat astăzi pe site-ul edu.ro pentru cei aproape 140 de mii de candidați care au susținut examenul de bacalaureat în acest an.

Absolvenții de liceu au aflat astăzi de pe bacalaureat.edu.ro notele pe care le-au obținut la probele scrise la Bacalaureat, dar şi o medie generală.

Media generală este importantă pentru admiterea la facultate, mai ales la profilurile unde nu se organizează concurs pentru intrarea la instituțiile de învățământ superior.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.