Rolls-Royce Phantom, ce a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândut la o licitaţie, în SUA

Un autoturism Rolls-Royce Phantom V, ce a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, a fost vândut de una dintre cele mai mari case de licitaţii din lume, în Statele Unite ale Americii, la începutul acestui an.

Comandat în anul 1966 de Nicolae Ceuşescu, liderul comunist al României de la acea vreme, autoturismul de lux a fost considerat cel mai scump model de Phantom V construit vreodată.

Totul se datorează dotărilor personalizate pe care Ceauşescu le-a solicitat companiei britanicei.

Potrivit casei de licitaţii Sotheby’s, maşina a costat 20.000 de lire sterline în 1966, având în prezent un preţ de aproximativ 350.000 de lire / 400.000 de euro / 455.000 de dolari.

Estimat de casa de licitaţii la aproximativ un milion de dolari, având în vedere istoria autoturismului care a fost folosit inclusiv pentru transportul reginei Elizabeta II, modelul Phantom V Rolls-Royce a fost cumpărat, în luna ianuarie, cu 450.000 de dolari, la o licitaţie în Arizona.

Istoria autoturismului extrem de rar a început în anul 1966, atunci când Nicolae Ceauşescu l-a comandat la Rolls-Royce.

Modelul a fost livrat în anul următor şi avea dotări de lux, exact aşa cum a cerut liderul României comuniste.

Maşina Rolls Royce comandată de Ceauşescu avea dotări de top pentru anul 1966.

Dublu aer condiţionat

Bordul autoturismului Rolls-Royce

Nicolae Ceauşescu a cerut și climă pentru autoturismul Rolls-Royce comandat în 1966

Limuzina de lux avea  și frigider

Potrivit casei de licitaţii Sotheby’s, limuzina decapotabilă a fost păstrată în condiţii foarte bune, astfel că toate dotările funcţionează optim.

Decizia lui Ceauşescu de a cumpăra o maşină de lux din vestul Europei a fost aspru criticată de reprezentanţii Partidului Comunist din Rusia, motiv pentru care acesta a renunţat la autoturism.

Drept urmare, modelul Phantom V State Landaulet 1967 a ajuns în posesia unui colecţionar de maşini din Pittsburgh (Statele Unite ale Americii).

Noul proprietar a închiriat autoturismul, în 1975, guvernului din Insulele Bermude pentru transportul Reginei Elizabeta II, în timpul unei vizite oficiale.

sursa: (Alin Tarnovschi) observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.