Români evacuați din ”Casa Groazei” din Berlin, după o intervenție în forță a 120 de polițiști

Zeci români care trăiau în condiții de igienă catastrofale, într-un imobil din Berlin ocupat ilegal, au fost evacuați luni, în urma unei intervenții în forță a trupelor speciale germane.

Luni, 16 aprilie, 120 de polițiști echipați înarmați și echipați ca în cazul unui atac cu arme chimice, au descins într-un imobil din cartierul Berlin-Wedding, relatează welt.de.

 

Decizia de evacuare a fost luată după ce în imobil au avut loc mai multe incendii. Apa fusese tăiată de multă vreme, iar în casă erau trase cabluri improvizate pentru curent electric. În plus, locul era considerat de autoritățile de sănătate publică un focar de infecție.

Pompierii care au intervenit pentru a stinge incendiile au fost șocați de condițiile în care trăiau ocupanții imobilului, între munți de gunoaie, șobolani, miros de fecale și urină.

Presa din Berlin relatat în nenumărate ocazii despre condițiile șocante în care trăiesc est-europenii din acel imobil, pe care reporterii l-au denumit ”Casa Groazei”.

În imobil trăiau zeci de cetățeni din România, Bulgaria, Albania, cu mulți copii.

La ora intervenției, în imobil au fost găsite 42 de persoane, care au fost evacuate. Autoritățile urmează, cel mai probabil, înceapă demersurile pentru expulzarea cetățenilor în cauză, care locuiesc în Berlin fără forme legale.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *