Românul Tibi Uşeriu conduce ultramaratonul de la Cercul Polar

Tibi Ușeriu continuă ultramaratonul de la Cercul Polar şi este în fruntea cursei. A parcurs deja mai mult de jumatate din cei 617 kilometri.

Cele mai recente imagini din competiția dintre ghețuri au fost postate în urmă cu câteva ore. Filmarea a fost făcută înainte de cel de-al cincilea punct de control, aflat la 340 de kilometri de linia de start.

Ultramaratonul Arctic a început vineri seara, după ora României și durează nouă zile. Sportivii trebuie să parcurgă 617 kilometri. Tibi Ușeriue s-a impus însă de la început. Primii 300 de kilometri i-a parcurs în 73 de ore. Este urmat de un irlandez, care se află la 4 ore distanță.

Tibi este singurul român rămas în cursă, după ce ceilalți  3 s-au retras.

Avram Iancu, din cauza unei accidentări, iar Levente Polgar și Florentina Iofcea nu au rezistat furtunii polare.

Frigul este principalul inamic al concurenților. Temperaturile sunt constant sub minus 30 de grade, iar vântul bate cu 100 de km/oră.

Din totalul de 32 de participanţi înscriși în cursă, 8 au abandonat după prima zi de concurs.

Bistrițeanul este hotărât să nu renunțe și să câștige din nou ultramaratonul de la Cercul Polar. Este al treilea concurs la care participă.

Susținătorii acestuia pot afla informații despre cursă și evoluția lui Tibi și pot vedea fotografii și imagini video pe pagina organizației Tășuleasa Social.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.