Traficul aerian din România va fi BLOCAT: ROMATSA intră în GREVĂ

Negocierile sindicatului cu conducerea regiei Romatsa, care are monopolul dirijării traficului aerian din România, au eşuat luni, iar angajaţii vor intra marţi în grevă la ora 9.00, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), la ieşirea de la negocierile de la Ministerul Transporturilor.

Angajaţii vor asigura, conform legii, cel puţin 30% din traficul aerian.

“Ceea ce putem să vă spunem în momentul de față este că în urma discuțiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor, n.r.) și cu reprezentanții, atât ai Ministerului Transporturilor, cât și a autorităților aeronautice din România, există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt. Este imposibil de a aprecia în acest moment, exact, că va fi vorba despre două ore, trei ore, o oră și ceva”, a spus Gabriel Tudorache, președintele ATSR.

Sindicaliştii de la ROMATSA conduşi de Gabriel Tudorache, au încercat să negocieze cu Ministerul Transporturilor acordarea a 60 de salarii în momentul în care un salariat ROMATSA vrea să plece anticipat la pensie.

În contextul în care un salariu mediu în cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreşte să plece anticipat la pensie, ar urma să primescă un bonus de aproximativ 300.000 euro.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.