Roșiile care sunt acum pe piață sunt coapte artificial. Tomatele devin roșii cu ajutorul unor substanțe

A venit primăvara și a început sezonul salatelor. Numai că ingredientul principal al salatelor sunt roşiile, iar cele aflate acum în vânzare au o mică problemă: sunt “coapte” artificial. Nu este normal, dar este justificat din punct de vedere comercial. 

Clienţii preferă legumele cu aspect impecabil. Roșiile sunt crescute cu ajutorul tehnologiei avansate ori stropite cu substanțe nutritive într-un sistem calculat de computer, așa încât să crească mai repede.

Cercetătorii spun că, de multe ori, roșiile ajung verzi în magazin. Devin roșii după ce se introduce în apă o substanță care le dă culoarea frumoasa. Mai sunt și alte metode.

Această coacere forțată e indusă de anumite aspecte de marketing. Tot mai mulți producători sunt nevoiți să folosească aceste produse biostimulative.

Cele mai gustoase tomate rămân cele lăsate să acumuleze și să sintetizeze partea de zaharuri din lumina naturală a soarelui. Până să le gustăm, mai avem de așteptat.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *