Roxana Țif, încă o medalie de aur la lupte libere

Luptele lugojene s-au făcut din nou remarcate în cadrul uneia dintre cele mai importante competiţii de nivel naţional, pentru tinerele generaţii, ce s-a desfăşurat în perioada 24-26 noiembrie, la Târgu-Mureş.

Sportivii aparţinând Clubului Sportiv Şcolar Lugoj şi Centrului satelit de la Şcoala George Gârda din Mănăştiur au reuşit să urce de patru ori pe podiumul Cupei României de lupte, competiţia fiind rezervată juniorilor II (15-17 ani).

Pregătiţi de antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi profesorul Laurenţiu Macarei, luptătorii şi-au adăugat în palmares o nouă medalie de aur şi alte trei de bronz.

Evoluând fără greşeală, multipla medaliată Roxana Ţif (componentă a lotului naţional) s-a impus la stilul lupte libere feminine, câştigând primul loc şi medalia cea mai strălucitoare în limitele categoriei 46 kg.

A fost urmată pe podium de valoroasa luptătoare Amalia Popovici, care a câştigat finala mică şi s-a clasat a treia la 52 de kg.

În imediata apropiere a podiumului s-a poziţionat Ligia Carp, care a pierdut medalia de bronz în ultimele secunde, trebuind să se mulţumească doar cu locul cinci. Toate trei sportive provin de la Mănăştiur.

La stilul greco-romane (unde participă doar băieţii), din delegaţia CSŞ Lugoj prezentă la concurs, s-au remarcat fraţii David Ritter şi Otniel Ritter, ambii reuşind să cucerească medaliile de bronz în limitele categoriilor 54, respectiv 58 kg.

“Este de remarcat evoluţia bună a sportivilor noştri. Rezultatele sunt mulţumitoare, însă puteam să ne clasăm mult mai bine, având în vedere că au fost pierdute două semifinale în ultimele momente de luptă, atât la fete cât şi la băieţi. Sportivi s-au mobilizat mai bine în lupta din finalele mici pe care le-au câştigat şi au urcat pe podium alături de Roxana Ţif, care nu a pierdut nicio luptă.  Felicitări tuturor pentru ce au reuşit să obţină la această competiţie foarte puternică cu peste 350 de participanţi la toate stilurile: greco-romane, libere masculin şi libere feminin”, a spus profesorul Avrămuţ Todorescu.

Sportivii de la stilul greco-romane, legitimaţi la CSŞ Lugoj, vor participa în 1-3 decembrie la Turneul Internaţional al Aradului.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.