Rusia, pregătită să reia legăturile cu SUA în timpul mandatului lui Trump

Rusia este pregătită să reia cooperarea cu SUA pe probleme legate de securitate ca lupta împotriva terorismului și atacurile cibernetice, a afirmat un aliat apropiat președintelui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de inaugurarea lui Donald Trump ca președinte, relatează Reuters.

Trump, care l-a salutat pe Putin ca fiind ‘foarte inteligent’, a semnalat că dorește să amelioreze relațiile tensionate cu Rusia, deși serviciile de informații americane au indicat că șeful Kremlinului se află în spatele unor atacuri cibernetice care au vizat-o pe candidata democrată, Hillary Clinton, în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.

Rusia neagă faptul că a încercat să contracareze alegerile din SUA prin piratare sau alte mijloace și Trump a minimalizat acuzațiile. Săptămâna trecută, el a dezaprobat de asemenea acuzațiile Moscovei că a colectat informații compromițătoare ca fiind ‘informații false’.

Într-un interviu publicat luni, Nikolai Patrușev, secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, a abordat un ton pozitiv privind perspectivele pentru colaborare cu Washingtonul după o perioadă de relații înghețate în timpul mandatului lui Barack Obama.

‘Dacă administrația lui Donald Trump este interesată, vom fi pregătiți să reluăm consultările în format deplin cu partenerii noștri americani prin intermediul Consiliului de Securitate al Federației Ruse’, a declarat Patrușev pentru ziarul Rossiiskaya Gazeta, controlat de guvern. Totuși, Patrușev a adăugat că nu așteaptă ameliorări rapide sau o ridicare rapidă a sancțiunilor pe care Vestul le-a impus deliberat ‘pentru a menține Rusia’ deoarece cele două părți au început de la acest nivel.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *