Rusia trimite CEL MAI MARE submarin din lume în Marea Baltică pentru a “înota” în apele NATO! “Doar” 20 de focoase NUCLEARE la bord!

Are 150 m lungime, un tonaj de 200 de arme la bord (dintre care 20 nucleare), este cel mai mare submarin militar din lume și e pe punctul de a părăsi Marea Albă cu destinația Marea Baltică, acolo unde NATO și-a regrupat forțele în ultima lună, potrivit Dailymail.

Rusia își arată mușchii  și scoate la plimbare submarinul din clasa Typhoon – Dmitry Donskoy, considerat una dintre cele mai de temut nave din perioada Războiului Rece.

După ce va trece pe lângă Norvegia și Danemarca sfidând zona Pribaltică unde NATO și-a sporit de curând arsenalul, submarinul este programat să defileze în St. Petersburg, spre a aminti lumii de potența nucleară a Rusiei.

Numit după Prințul Moscovei din perioada 1359-1389, submarinul Dmitry Donskoy – poate sta scufundat până la 120 de zile, cu 160 de oameni la bord.

A fost realizat de armata sovietică la începutul anilor ’80 cu scopul de a contracara omologul său american din clasa Ohio, care avea capacitatea de a transporta 192 de torpile. Tocmai de aceea, rușii l-au gândit cu un tonaj mai mare, ca să surclaseze submarinul american. Din cele șase exemplare construite de ruși, doar Dmitriy Donskoy este singurul rămas operațional, fiind adaptat pentru a funcționa ca platformă de testare a rachetelor de tip Bulava.

Apariția uriașului submarin în apele superficiale ale Mării Baltice este doar de decor, el fiind proiectat pentru a plonja adânc în ocean (până la 400 m!) și a sta nedetectat luni în șir.

Asta înseamnă că va face show la suprafață, oferind entuziaștilor ocazia de a vedea cum arată această adevărată bestie acvatică. Și desigur de a le arăta… timona americanilor prezenți în zonă!

sursa: curierulnational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *