Ruşii îşi trag propriul buggy pentru forţele speciale (VIDEO)

Forţele speciale ruseşti se pregătesc să se doteze cu buggy-uri de concepţie şi producţie autohtonă. Este vorba de vehiculele pentru operaţiuni speciale Chaborz a căror producţie de serie a fost lansată în urmă cu câteva zile la uzina de automobile Chechenavto din Argun, Cecenia.

Dezvoltat de inginerii ruşi pentru a fi folosit ca un atac, recunoaştere, MEDEVAC, vehicul de comandă sau vehicul multifuncţional pentru teren accidentat, Chaborz poate transporta un echipaj de trei persoane şi până la 250 kg de sarcină utilă în deşert, în zonele de munte sau stepă şi a trecut, se pare, toate testele în cele mai dificile condiţii.

Oficialii se laudă că buggy-ul „este capabil de a realiza misiuni tactice mai dificile la un preţ semnificativ mai mic în comparaţie cu vehiculele similare străine”.   Se pare că versiunea militară a buggy-ului va costa 1,5 milioane de ruble (25.700 de dolari), în timp ce versiunea civilă va fi mai ieftină. Uzina Chechenavto poate produce vehiculul cu o cadenţă iniţială de 30 de unităţi pe lună.

sursa: curierulnational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *