S-a găsit dublura arhivei arsă la Revoluția din decembrie 1989

Primăria Lugoj intenţio­nea­ză se refacă în acest an toate documentele păstrate în fosta arhivă a Sfatului Po­pu­lar, care a administrat o­ra­şul până în decembrie 1989.

Aproape toată arhiva a fost distrusă în urma in­cen­dierii clădirii actualei pri­mării, în seara zilei de 20 decembrie 1989, de către cei care s-au revoltat îm­po­tri­va regimului din acea pe­ri­oadă.

S-au pierdut a­pro­xi­ma­tiv 600 de volume cu 300 şi 500 de pagini, cu date de evidenţă a populaţiei, stare civilă, cadastru sau registre agricole şi cărţi tehnice de la construcţia blocurilor lu­go­jene.

“Am reuşit să găsim dublura arhivei care a ars în urmă cu 27 de ani. Sunt date foar­te importante pentru lu­go­jeni şi oraşul nostru. Vrem să refacem tot ce e­xistă, pentru că sunt şi acum situaţii când nu se pot face anumite acte pentru că nu mai există diverse date. Din cauza acestei situaţii, în anii de după ‘89 au fost mari pro­bleme. Acum trebuie să gă­sim o firmă specializată care să poată să facă această lu­crare, iar noi vom aloca bani în buget pentru această ac­tivitate”, a punctat Fran­cisc Boldea, primarul Lu­go­ju­lui.

Refacerea fostei ar­hi­ve se estimează că ar putea dura cel puţin patru luni.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *